fbpx
DropBy Norge innhenter bachelorstudenter

DropBy Norge innhenter bachelorstudenter

Oppdragsgiver: Dropby Norge
Om selskapet: De jobber med sosial innovasjon og utvikler muligheter og løsninger for å motvirke frafall i utdanningsløpet.

Det var tre svært fornøyde studenter (Aldrin Angulo, Anuwat Prasertchat, William Nilsen-Nygaard) som møtte meg etter at bacheloroppgaven allerede er levert inn. Nå gjenstår kun å presentere oppgaven for Høgskolen i Østfold og et møte med DropBy etter at de har lest rapporten. Foreløpig har daglig leder, Lorenzo Ruscelli, uttalt at han er fornøyd med prosessen og resultatene.

Les også: DropBy tar tak i en utfordring som koster den Norske stat 20 milliarder kroner årlig

Bachelorstudentene er på siste innspurt av en utdanning i Informasjonssystemer og Digital medieproduksjon ved Høgskolen i Østfold. Under studiet har de bare jobbet med ett reelt selskap, mens resten er prosjekter basert på interne idéer. Bacheloroppgaven som er utarbeidet for DropBy Norge er en av få prosjekter hvor de får praktisk erfaring.

Det har vært veldig bra, sier William Nilsen-Nygaard.

Det er mer interessant å se på en reel case og ikke bare noe som er tenkt på skolen som ikke blir brukt til noe, sier William.

Hva har oppdraget gått ut på?

Vi har designet plattformen de skal levere ut ifra brukernes behov. Det skal være brukerorientert design, forteller William.

Bachelorgruppen gikk i gang med prosjektet i midten av januar og har gjennomført undersøkelser ved videregående skoler. De har designet og spesifisert utforming, krav-spesifikasjon og wireframes. De har ikke utviklet selve plattformen, forklarer William. Men alt ligger klart og skal leveres over til en utvikler som vil bruke deres arbeid til å lage plattformen. Det reduserer tidsbruken og ressursene.

Det vi har gjort gjenspeiler seg i brukerundersøkelsene. Det er fokus på det man trenger og ikke overflødige funksjonalitet. Det vi har kommet frem til er det nødvendige for at plattformen skal fungere, sier William.

Hvordan har det vært å jobbe med en startup?

Studentene forteller at de har jobbet med ett firma under studiene tidligere og skulle ønske det var mer.

Vi føler at det vi gjør er veldig viktig for dem, sier William.

Som med mye annet er det fordeler og ulemper med å ha en oppdragsgiver, samt å jobbe med en etablert bedrift til motsetning fra et oppstartsfirma.

Det er mer interessant å se på en reel case og ikke bare noe som er tenkt på skolen som ikke blir brukt til noe. Samtidig er det mer stressende og du ønsker ikke å skuffe oppdragsgiver, men det kan være vanskelig å oppfylle det akademiske, samtidig som oppdragsgiver får det de ønsker.

Videre forteller de at de synes det gir mer læring i det praktiske opp imot virksomheter og er takknemlige for oppdraget fra DropBy Norge.

Du får mer oppmerksomhet. Du føler deg som en viktigere del, sier William på spørsmålet om de syntes der var mer spennende å jobbe opp mot en startup enn et etablert selskap.

De forteller oss at det er «mindre erfaring» å hente fra en startup. De er ofte gode på enkelte områder og brenner for det de gjør, men kan ikke så mye om det rundt. Det er morsomt å tenke på at de lærer fra oss og vi lærer av dem, til forskjell fra at bare vi lærer. Som det ofte blir om man jobber opp mot et etablert selskap.

Er dere fornøyd med resultatet?

Jeg er ganske fornøyd, forteller William mens han smiler lurt.

Jeg er aldri tilfreds og tenker at det er alltids ting som kan gjøres bedre. Jeg er fornøyd og syns vi har løst oppgaven på en god måte. Vi har hørt at oppdragsgiver er fornøyd, sier William.

Leave a Reply

Your email address will not be published.