Om oss

Drivhuset Østfold er en rådgivnings partner på ideelt grunnlag innenfor næringsutvikling med base i Fredrikstad og Halden. Vår kjernevirksomhet består av å utvikle kompetanse og ferdigheter innenfor entreprenørskap og forretningsutvikling hos studenter og forskere. Fordi unge mennesker er vår viktigste ressurs og de som vil føre Norge inn i fremtiden, bygge arbeidsplasser og sikre verdiskapning i årene som kommer. Gjennom vårt medlemskap i det nordiske nettverket Drivhuset, er vi med å utvikle morgendagens selskaper og grundere over store deler av norden.

Felles for all vår virksomhet er at vi har en langsiktig, aktiv og bevist holdning til kvalitet, entreprenørskap og bærekraft, samtidig som vi bidrar til å skape positive resultater for studenter som etablerer eget selskap eller utvikler idéer. Drivhuset jobber etter sin egen metodikk, Loopa, som er en konkret og handlingsbasert arbeidsmåte for å utvikle innovative idéer, tjenester, produkter og konsepter med kunden i fokus. Metodikken er utarbeidet i samarbeid med Chalmers School og Entrepreneurship, en av verdens topprangerte universiteter på området.

Drivhuset Østfold er eid og finansiert av Høgskolen i Østfold, Fredrikstad kommune og Halden Kommune.

Vår visjon

I Drivhuset Østfold er ambisjonen å bygge Norges råeste studentinkubator. Det gjør vi gjennom å utvikle kompetanse, kreativitet og ferdigheter om og med entreprenørskap hos hver enkelt person. Det bygger erfaring og på den måten bidrar vi til å stimulere til økt innovasjon, kompetanseheving og større fokus på kommersialisering av idéer. 

For arbeidslivet vil det bidra til å skape flere kreative, unge personer som kan skape arbeidsplasser og se nye muligheter i eksisterende arbeidsliv. Både små forbedringer og større innovasjonsprosjekter. Vi er en møteplass for gründerdrevne studenter, akademia, det offentlige og næringslivet.

Historie

Drivhuset Østfold ble etablert i 2012 under navnet NyVekst av Helge Hasvold og Carl-Morten Gjeldnes. Senere førte en konferanse i Gøteborg til at selskapet endret navn som følger av å ha blitt en del av det nordiske nettverket Drivhuset. Helt tilbake til 1993 ble det første kontoret etablert i Karlstad av studentene Christer Westlund og Fredrik Langborg. 

På begynnelsen av 90-tallet var det krise i Sverige og arbeidsledigheten var høy. Ettersom Christer og Fredrik var interesserte i samfunnsutvikling snakket de ofte om å finne nye måter å leve i fremtiden. Å bli grunder og utvikle idéer føltes som en interessant vei. Visjonen var å bli et innovativt tenkested for gründerdrevne studenter.

Veiledning

Våre rådgivere vil lytte til deg og sammen jobbe frem gode løsninger og strategier på teamet for møtet

Kontorplass

Kontorene våre er perfekt for å gi studenter produktive og inspirerende dager i vårt kreative miljø.

Fordeler

Våre partnere brenner for å hjelpe deg. Det gir deg som medlem svært fordelaktive avtaler.

Ressurser

Å starte egen bedrift eller utvikle idéer kan være tøft. Vi har metodikk og digitale ressurser til å hjelpe deg.

Ansatte

Sigvart Andersen

Daglig leder

M: +47 928 81 949

sigvart
@drivhuset.no

Bjørn Bakke Nyhus

Forretningsutvikler

M: +47 911 74 569

bjorn
@drivhuset.no

Aurora Steigen

Bedriftskontakt

M: +47 468 00 391

aurora
@drivhuset.no

Thomas Brevik Knoll

Grafisk Designer

M: +47 959 92 023

thomas
@drivhuset.no

Tori Guriby Dahl

Marketing manager

M: +47 941 56 265

tori
@drivhuset.no

Tobias Pedersen

Ambassadør

Per Oscar Wærnes

Ambassadør

Ledige verv

Webansvarlig

Søknadsfrist: snarest

Oppstart: Snarest

Grafisk designer

Søknadsfrist: 28.02.2021

Oppstart: 08.03.2021

Våre verdier

Lagspiller

“Vi er råest på å gjøre hverandre gode”

I Drivhuset Østfold beundrer vi gode prestasjoner og unner hverandre suksess! Vi har tro på at de beste prestasjonene skapes gjennom lagspill. De største heltene er de som lar seg inspirere av sine kollegaer, som tør å utfordre på en konstruktiv måte og som evner å skape flotte resultater i samarbeid med andre.

 

Entusiasme

“Vi er råest på å vise glede og energi”
 
Entusiasme og gled er helt sentralt i et positivt arbeidsmiljø. Medarbeidere som byr på seg selv, som møter utfordringer med en positiv holdning og som brenner for faget sitt verdsettes derfor høyt hos oss.

Modig

“Vi er modige når vi møter på utfordringer”
 
Våre medarbeidere skal være nysgjerrige, søke nye perspektiver og være modige i situasjoner som krever det. For det vet vi er egenskaper som også verdsettes høyt av våre medlemmer og brukere.

Profesjonelle

“Vi er profesjonelle i vår råskap”
 
Våre medarbeidere skal utvise profesjonalitet i alle ledd. Våre medarbeidere anser det som sin oppgave å utvikle og lære unge gründere mot et profesjonelt næringsliv. Dette gjenspeiles i vår praksis og våre arrangementer.

Styret

omoss-styret

Carl-Morten Gjeldnes

Styreleder

Carl-Morten har lang erfaring fra norsk og utenlandsk næringsliv som leder. Carl-Morten har arbeidet 16 år i DNV GL, hvorav tre år som seksjonsleder i divisjon for teknologi i Norden. Carl-Morten var direktør for BI i to år før han nå har jobbet som direktør for Høgskolen i Østfold de siste elleve årene.

Helge Hasvold

Styremedlem

Helge jobber som næringssjef i Fredrikstad kommune. Tidligere har Helge vært daglig leder for Foresight Norge og Kairos Future. Helge har sittet som styreleder i Nordic Welding Solutions og er utdannet som skipsarkitekt-og ingeniør.

Øyvind Stokseth

Styremedlem

Øyvind jobber som leder for innovasjon og Smart City i Halden kommune. Han er utdannet sivilingeniør fra NTH/NTNU og har stor erfaring innen prosjektledelse. Øyvind har tidligere arbeidet i Statens Kartverk og drevet eget selskap i fire år.

Vigdis A. Grøndahl

Styremedlem

Vigdis jobber til daglig som prorektor ved helse-og velferd på Høgskolen i Østfold , hvor hun har jobbet i over 25 år. Vigdis har vært innom flere stillinger, blant annet studieleder for sykepleiervitenskap fra Karlstad Universitet.

Malin Krå Simonsen

Styremedlem

Malin sitter i bystyret til Fredrikstad kommune og jobber til daglig som politisk rådgiver i Fredrikstad Arbeiderparti. Hun har en master fra Universitetet i Oslo. Malin har sittet i flere styrer, blant annet Østfold Kunstsenter og Østfold Arbeiderparti. Hun har vært leder for Fredrikstad AUF.

Gina Anette Brekke

Styremedlem

Gina har formell kompetanse i prosjektledelse og lang erfaring med å lede innovasjonsprosjekter i samarbeid med utviklere.  I tillegg er hun stedfortreder for direktøren i helse og mestring. Hun representerer Halden kommune og har 11 års ledererfaring.

Kontor Fredrikstad

Kobberslagerstredet 5

1671 Kråkerøy

 

Kontor Halden

B.R.A veien 4

1757 Halden

© 2020 Drivhuset Østfold