fbpx
Praktiser og øv deg for å bli en bedre leder

Praktiser og øv deg for å bli en bedre leder

En god leder i 2018

Ifølge Kay Plantes har forretningsmodeller blitt det nye grunnlaget for konkurranse. Hun mener at grunnlaget for konkurranse har endret seg, fordi produktegenskaper og fordeler har blitt så enkelt å kopiere. Mary Kay Plantes er utdannet ved MIT innen økonomi og forretningsstrategi. For å ta tak i forretningsmodell innovasjon og se nye inntektsmuligheter mener hun at det kan gjøres ved å praktisere 10 bud.

  1. Du må endre reglene for hvordan markedet fungerer, fordi hvis du ikke gjør det, vil en smartere konkurrent.
  2. Glem aldri at alle kjøpsbeslutninger er basert på oppfattet kundeverdi. Å være differensiert på måter som gir kunden fordeler og reduserer sine indirekte kostnader, øker din oppfattede verdi.
  3. Bygg din markedsforståelse om kundereisen til en strategisk fordel.
  4. Bygg en kjernekompetanse som er vanskelig å kopiere eller en markedsposisjon som gjør det vanskelig for andre å komme inn. Å være først inn i en ny kategori og lykkes fra starten er en god indikator på at du har oppnådd nettopp dette.
  5. Fokuser på den virkelige konkurransen – markedet – ikke dine likemenn.
  6. Hedre dine strategiske kunder og bygg din bedrift rundt dem. Ikke alle kunder eller markedssegmenter er strategiske.
  7. Utfør aldri strategiske vurderinger i begynnelsen av budsjettperioden.
  8. Invester i din personlige vekst som leder og som ledergruppe. Kapasiteten til bedrifter din for å endre vil avhenge av din.
  9. Lev din hensikt, visjon og veiledende prinsipper. De bestemmer om folk oppdager hver dag med lidenskap eller i jakten på en lønnsslipp.
  10. Fortsett å forbedre ditt verditilbud og tilpass alt til det. På samme tid, vær klar til å lage en helt annen forretningsmodell før den nåværende er kopiert av konkurrenten din.

 

 «No business plan survives the first contact with customers» -Steve Blank

Leave a Reply

Your email address will not be published.