Vår historie

Dette er Drivhuset Norden

Drivhuset Norden er en internasjonal tilrettelegger for entreprenørskap som støtter idéutviklere, frilansere, selskapseiere, ildsjeler og forandringsfantaster på utviklingsreisen. Hos oss får du kunnskap og inspirasjon til å drive idéer og organisasjoner fremover. Entreprenørskap for oss handler om å finne nye bærekraftige løsninger for å skape verdi for andre og for verden. Herifra – til hvor langt som helst.

Historien som startet alt

Drivhuset ble etablert i 1993 av Christer Westlund og Fredrik Langborg, studenter ved Universitetet i Karlstad. På begynnelsen av 90-tallet var det økonomisk krise i Sverige og arbeidsledigheten var høy. Ettersom Christer og Fredrik bestemte seg for at å bli gründer og utvikle idéer var veien å gå.

På universitetene satset man bare på innovasjoner fra etablerte forskere. Som en ideell motvekt ble Drivhuset startet i Karlstad av Christer og Fredrik. De visste selv at det var rikelig med drivkraft blant studievennene. De mistenkte også at suksess handlet mer om mennesket bak idéen enn om et budsjett eller den perfekte forretningsidéen.

Det første kontoret

Visjonen var å bli et innovativt tenkested for gründerdrevne studenter, under mottoet «ingenting er umulig».

Men det var tøft å få aksept for idéene. Mange syntes at satsingen hørtes altfor ikke akademisk og spinkel ut. Etter mye om og men fikk Christer og Fredrik låne et lite rom på campus. De levde på en beskjeden lønn, spiste nudler, delte ut brosjyrer i klasserom og veiledet etter beste evne, basert på hvordan de selv ønsket å bli mottatt.

Ekspansjonen begynte

Stadig møtte det opp flere for å få testet tankene sine. Besøkende fikk støtte av Drivhuset og våget å ta idéene videre. Snart var Karlstad den høgskolen i Sverige som kunne vise flest nystartede selskap blant studenter. Flere universiteter ble nysgjerrige og neste Drivhuset startet i Växjö i 1995. Siden den gang har både
Drivhusene og gründerne blitt mange flere. Men resultatet er fortsatt det samme: levedyktige selskaper som er klare for fremtiden.

Dette er Drivhuset Østfold

Drivhuset Østfold er en rådgivningspartner for studenter og forskere på ideelt grunnlag innenfør næringsutvikling med base i Fredrikstad og Halden. Vår kjernevirksomhet består av å utvikle studenters kompetanse og ferdigheter innenfor entreprenørskap og forretningsutvikling. Fordi unge mennesker er vår viktigste ressurs og de som vil føre Norge inn i fremtiden, bygge arbeidsplasser og sikre verdiskaping i årene som kommer.

 

Gjennom vårt medlemskap i det nordiske nettverket Drivhuset, er vi med å utvikle morgendagens selskaper og gründere over store deler av Norden. Felles for all vår virksomhet er at vi har en langsiktig, aktiv og bevisst holdning til kvalitet, entreprenørskap og bærekraft, samtidig som vi bidrar til å skape positive resultater for studenter som etablerer eget selskap eller utvikler idéer.

 

I alt vi gjør står våre brukere og medlemmer i fokus. Det gjelder også for vårt arbeid med å støtte studenter og forskere med utvikling av idéer, konsepter, prosjekter eller selskaper. Det er tross alt vår viktigste oppgave.

Kontor Fredrikstad

Kobberslagerstredet 5

1671 Kråkerøy

 

Kontor Halden

B.R.A veien 4

1757 Halden