Slik jobber vi med pitch

Om du aldri har forsøkt å selge inn en idé til en fremmed bør du begynne med å øve deg. Å være flink til å selge inn forretningsidéen er avgjørende når du skal søke eller spørre om finansiering. Om du har et godt innsalg og god selvtillit hjelper dette deg å overbevise andre om at idéen din er god.

Pitch.jpg

Hva er en pitch?

En pitch er en kortvarig presentasjon av en idé eller et prosjekt. Hensikten med en pitch er å skaffe seg samarbeidspartnere eller kunder slik at man kan realisere idéen. I løpet av sekunder eller noen få minutter skal du få andre til å tenne på idéen din og se potensialet i den.

Pitching er også en god måte å bevisstgjøre seg selv på. Når du pitcher blir idéen og historien for det du planlegger å lage tydeligere for både deg selv og dem du eventuelt jobber sammen med.

Den perfekte pitchen

En perfekt pitch er ikke nødvendigvis basert på en tydelig visjon eller en fantastisk presentasjon. Idéen din må selvsagt være god, men en god pitch er ofte basert på en solid innsalgsplan og mye trening. Derfor har vi laget en perfekt innsalgsplan som danner grunnlaget til pitchen din. Som de fleste planer har den fire grunnpilarer:

  1.  Tydelighet

  2. Enkelhet

  3. Glød

  4. Øvelse

Hvordan lage en effektiv «elevator pitch»

Si at du nettopp har startet ditt eget selskap og plutselig snubler borti en du kan dra nytte av. Hvordan skal du forklare hva selskapet ditt kan tilby? Selv når du aktivt leter etter investorer kan det å kunne selge inn selskapet ditt på 30 sekunder være verdifullt.

Steg 1: Navnet ditt

Introduser deg selv.

Steg 2: Problemet

Presenter problemet selskapet ditt løser.

Steg 3: Forbrukerbehov

Introduser nøkkelkunden din og behovet deres.

Steg 4: Ditt tilbud

Presenter din løsning på problemet.

Steg 5: Produktnavn

Presenter ditt firma- eller produktnavn.

Steg 6: Knytt kontakt

Gi dem et visittkort eller en prøve. Ha en call-to-action (CTA). Hva ønsker du at lytteren av presentasjonen din skal ta med seg videre eller gjøre etterpå.

Vi håper denne artikkelen hjelper deg i gang med å bygge den perfekte pitchen! Hvis du har noen spørsmål rundt pitching, oppstartsbedrifter, entreprenørskap eller innovasjon kan du gjerne kontakte oss i Drivhuset Østfold, og vi svarer på dine spørsmål så godt vi kan!

Drivhuset Østfold

Vi er en ideell rådgivningspartner innen forretningsutvikling og entreprenørskap for studenter og forskere ved Høgskolen i Østfold

https://www.drivhuset.no
Forrige
Forrige

Slik jobber vi med visuell identitet

Neste
Neste

Hvordan jobber vi med team?